Al sinds 2007 is Calibrate bij Medialaan een graag geziene webpartner. In nauwe samenwerking met 'de Studio' en in-house ontwikkelaars bouwen en ondersteunen we websites, webapplicaties en campagnes van de verschillende Medialaanmerken. Doordat Calibrate-experts ter plaatse meedraaien in het ecosysteem van Medialaan, worden onze krachten gebundeld en realiseren we samen de adembenemende resultaten die van een modern mediahuis verwacht mogen worden.

Hieronder geven we jullie een samenvatting van ons werk.

Merken

DPG Media is trots op haar merken. Naast de bekende televisiezenders zetten ze ook fel in op radio en andere media.

Did you know?

Calibrate heeft een uitgebreid arsenaal aan ervaren experts. Zo kunnen we steeds de juiste personen inzetten, en dat voor de meest uiteenlopende opdrachten.

VTM

Ongetwijfeld het sterkste merk en vlaggenschip van de Medialaanfamilie. VTM is een familiezender die hoog inzet op een actieve community. Daarbij hoort een website die inspeelt op de interactie met haar kijkers en interactieve content aanbiedt. Deze website bevat ook een grote hoeveelheid exclusieve content die niet op de televisie terug te vinden is: achtergrondinformatie van fictiepersonages, exclusieve behind-the-scenes beelden, enzovoort.

Na een lange samenwerking voor onderhoud en implementatie van o.a. wedstrijden, campagnes, programmaspecifieke pagina's en componenten, vertrouwde Medialaan ons de technische implementatie van de nieuwe VTM-huisstijl toe.

Wat konden wij betekenen voor VTM?

We wilden vooral efficiënt en kostenbesparend werken. Daarom behielden we bij de implementatie van de nieuwe huisstijl grotendeels de structuur van de vorige website. De nieuwe site werd wel volledig responsive: de content past zich nu automatisch aan naargelang het toestel dat de bezoeker gebruikt. Daarnaast ontwikkelde Calibrate een Electronic Program Guide die herbruikt kan worden op elke aparte website.

Medialaan epg

Implementatie van de EPG op de verschillende platformen.

VTMKZOOM

Een zender voor kinderen van 2 tot 12. Kinderen vinden er ontspanning dankzij veilige, originele en bruisende content.

Wat deden wij voor KZOOM?

Bovenop de overstap naar de verse VTMKZOOM-huisstijl kreeg ook deze website een nieuwe, responsieve lay-out. Zo vinden jonge bezoekers met elk toestel vanzelf de weg doorheen de site.

"Door de variërende workload zijn er regelmatig momenten waarop de druk op onze eigen werknemers te groot wordt. We zijn altijd blij als we dan beroep kunnen doen op een uitstekende partner als Calibrate, om de last op onze schouders te verlichten. Of het nu gaat over een volledig nieuwe front-end voor de VTM-site, een campagnesite of een reeks promotiemailings en -bannners, Calibrate heeft voor al onze benodigdheden de geknipte expert in huis. "

Veerle Tuypens
Hoofd De Studio at MEDIALAAN

2BE

2BE, inmiddels omgevormd en omgedoopt tot Q2, richtte zich tot jonge koppels met een mix van pittige humor en prikkelende actie. 2BE had iets meer 'ballen' dan de andere merken van Medialaan en dat uitte zich ook in de website en campagnes.

Wat werd er geCalibrate bij 2BE?

 • Onderhoud van de website en front-end ontwikkeling van nieuwe componenten.
 • Bugfixing: meerdere bestaande problemen werden vastgesteld en opgelost.
 • Aanmaken van wedstrijden en programmaspecifieke content binnen de bestaande huisstijl.

DPG Media

Het overkoepelende merk dat alle zenders en radiostations huisvest. 

Wat was onze bijdrage?

 • Onderhoud van de website en front-end ontwikkeling van nieuwe componenten.
 • Bugfixing.
 • Aanmaken van campagnespecifieke content.
 • Onderhoud van het intranet in gelijkaardige huisstijl.

Calibrate zorgde voor...

 • Ontwikkeling van lichtgewicht CMS dat de persdienst de mogelijkheid geeft om eenvoudig en snel teksten aan te passen.
 • Interface en design in samenwerking met de Studio.
 • Responsive parallax.
 • Custom video player.