waar

Als Lokaal Bestuur is het steeds een heel groot voordeel om zo dicht mogelijk bij de burger te staan. Hierin is het interessant om de burger om een overzichtelijke en transparante manier te informeren over de diensten, voordelen en rechten die beschikbaar zijn. Bij wie kan ik terecht voor dagopvang en verzorging van ouderen? Waar kan ik terecht voor goedkope maaltijden? Waar kan ik terecht voor goedkope luiers? Dit zijn voorbeelden van vragen waar de Rechtenverkenner jou als burger een antwoord kan bieden.

Om een Lokaal Bestuur te assisteren heeft Calibrate, in samenwerking met de Stad Kortrijk, een Rechtenverkenner product ontwikkelt. Dit op basis van het betrouwbare open-source CMS Drupal Platform waar veel Lokale Besturen en Vlaamse Overheid gebruik van maakt.

Open-source

Drupal is een fantastisch Content Management Systeem dat vandaag gebruikt wordt door organisaties over de hele wereld. Net als wij creëren ze er interactieve, duidelijke klantenervaringen mee.

In eerste instantie heeft de Rechtenverkenner een openbaar gedeelte waarin je als inwoner de verschillende producten terug kan vinden waarop je recht hebt. De producten zijn gecategoriseerd, zodanig dat een gebruiker snel zijn weg kan terugvinden. Wens je alle producten te zien die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld “Gezondheid & Voeding”? Via de rechtenverkenner heb je in 2 klikken een overzicht van alle producten. De Rechtenverkenner is voorzien van een zoekfunctie met een automatische aanvulling zodanig dat een bezoeker direct zijn product kan opzoeken. Elk product is voorzien van een gedetailleerde pagina waarin er meer informatie terug te vinden is over het desbetreffend product. 

Als inwoner van de gemeente heb je niet steeds recht op alle producten en voordelen. Bepaalde voordelen zijn bijvoorbeeld enkel van toepassing als je behoort tot een bepaalde klasse qua inkomen. Via een overzichtelijk invulformulier kan een inwoner anoniem zijn persoonlijk profiel invullen. Aan de hand van dit vragenformulier worden automatisch de producten berekend waarop de burger en zijn/haar gezin recht op heeft.

recht

Als tweede heeft de Rechtenverkenner een ingelogd gedeelte voor de medewerkers van de gemeente en het OCMW waarin data op een veilig manier bewaard kan worden. Als OCMW en Lokaal Bestuur sta je graag in rechtstreeks contact met jouw inwoners om hen te informeren en te helpen via het ingelogd gedeelte van de Rechtenverkenner. Het is belangrijk om informatie van het desbetreffende gezin en de contactmomenten op een veilige en overzichtelijke manier te bewaren. Zodanig dat dit intern verder kan behandeld worden binnen het lokaal bestuur. Op basis van het Drupal CMS kan een Lokaal Bestuur snel en gemakkelijk de productinformatie steeds beheren.

Voor meer info laat hieronder je gegevens achter!

We houden je data slechts één week bij in functie van dit bericht. Om onze communicatie persoonlijk te maken, vragen we u om uw naam in te geven.
Newsletter