Hallo Drupal-fanaten! Welkom bij 'Drupal & AI Avonturen'. In deze serie verkennen we de fantastische wereld van Drupal-modules powered by kunstmatige intelligentie. Onze missie? We willen U inspireren en inlichten. We duiken er samen in! Deze keer hebben we het over Automatische metadata. 

Metadata

Automatische metadata?

Deze module gebruikt het OpenAI GPT LLM (taalmodel) om meta beschrijvingen automatisch in te vullen. Redacteurs doen dit op de dag van vandaag manueel. 

Er verschijnt een 'Genereer Metadata'-knop op alle nodepagina's van de geselecteerde inhoudstypen. Voer de titel van de node in en klik op de knop 'Genereer Metadata' om de metabeschrijving voor de pagina te generen.

Op basis van de gegeven titel, genereert Open AI een metabeschrijving voor de pagina en zal deze de Samenvattingveld vervangen. De gegenereerde beschrijving wordt vervolgens gebruikt als metabeschrijving op zoekmachines.

Facebook metadata

Opmerkingen

https://www.drupal.org/project/open_ai_metadata

Deze module wordt slechts beperkt gebruikt. Dat kan je zien aan het beperkt aantal issues in de issue queue en de metrics op drupal.org. 
 

Er zijn in totaal slechts 4 commits. 
Alvorens we dit zouden gebruiken zouden we eerst eens grondig door de code moeten gaan. 

https://www.drupal.org/project/ai_interpolator 

Ai interpolator is een heel ecosysteem van modules die ai functionaliteiten aanbieden. Met beperkte inspanning kan de automatische metadata met deze module opgezet worden.  Deze module wordt veel gebruikt en actief onderhouden.