Hallo Drupal-fanaten! Welkom bij 'Drupal & AI Avonturen'. In deze serie verkennen we de fantastische wereld van Drupal-modules powered by kunstmatige intelligentie. Onze missie? We willen U inspireren en inlichten. We duiken er samen in! Deze keer hebben we het over 'One click' vertalingen.

Translate button

'One click' vertalingen?

Er wordt een "Vertaal met ChatGPT"-optie getoond op het tabblad "Vertaal" van de inhoud bij elke ingeschakelde taal. Enkel indien er geen vertaling beschikbaar is voor die taal.

Na het klikken op deze link, wordt de oorspronkelijke inhoud opgehaald en vertaald met behulp van de ChatGPT-service.

Maar er is een beperking, OpenAI kan geen vertaling leveren met HTML en opmaak. Het zal een platte tekstvertaling zijn, waaraan we handmatig opmaak kunnen toevoegen.

Wat met Paragrafen of Layout builder?

In de Drupal wereld worden pagina's op verschillende manieren opgebouwd. Paragraphs en Layout builder zijn de twee meest gangbare. Paragraphs bestaat al langer en Layout builder is nog recenter maar iets krachtiger. Afhankelijk van de opbouw van je site kunnen we gewoon deze module enablen en kan je je content met 1 klik op de knop vertalen in de taal naar keuze. 

Kan ik ook in batch vertalen?

We hebben ook hiervoor mogelijkheden. 
We bekijken dit graag site per site, maar de belangrijkste bouwstenen zijn hiervoor reeds gemaakt. 

Wat met bestaande vertaal flows?

Als je reeds vertaal-flows hebt (bijvoorbeeld met de translation management module) tmgmt, kan ook hier een openai plugin toegevoegd worden. 

Opmerkingen

  • https://www.drupal.org/project/tmgmt_openai
    • Deze module wordt reeds actief gebruikt en valt binnen het translation management tools framework binnen Drupal.  Als je hier al gebruik van maakt is dit zeker een goede keuze.
  • https://www.drupal.org/project/chatgpt_plugin/
    • Dit is eerder een eenvoudige implementatie, maar de module is krachtig in zijn eenvoud (bijvoorbeeld van interface). Als je nog geen specifieke modules hebt voort translation managament, kan je met deze module eenvoudig een krachtige vertaalfeature toevoegen.  

Meer weten over Drupal en AI?