banner reels

Instagram lanceert "Reels", een nieuwe manier om multi-clip video’s van 15 seconden te maken en te ontdekken. Door middel van audio, effecten en nieuwe tools kan je je video bewerken. Je kan de video delen met je volgers en als je een openbaar account hebt, dan is deze beschikbaar voor de bredere Instagram-community via Explore (een nieuwe ruimte op Instagram). Reels nodigt je uit om leuke video’s te maken om te delen met je vrienden of met de rest van de wereld.

Hoe ga je nu te werk met Reels?

Selecteer Reels onderaan de Instagram-camera. Je ziet aan de linkerkant van je scherm een aantal bewerkingshulpmiddelen die je kunnen helpen bij het maken van je video, waaronder:

reels
 • Audio:
  Je kan een nummer naar keuze zoeken in de Instagram-muziekbibliotheek. Je kan ook je eigen originele audio gebruiken. Als je een publieke account hebt, kunnen mensen ook een video maken met jouw audio door "Use Audio" te selecteren van je Reels;
 • Snelheid:
  Kies ervoor je video of audio die je hebt geselecteerd te versnellen of te vertragen om slow motion video’s te maken;
 • Effecten:
  Selecteer één van de vele effecten in de Instagram-effectengalerie, die zowel door Instagram als door mensen over de hele wereld zijn gemaakt;
 • Timer:  
  Stel je timer in om je clips handsfree op te nemen. Zodra je op opnemen drukt, zie je een 3-2-1 aftelling, voordat de opname wordt gestart.

Als je video klaar is, ga dan naar het deelscherm, waar je een concept van je video kan opslaan, wijzigen, een bijschrift, hashtags kan toevoegen en je vrienden kan taggen. Nadat je je video hebt gedeeld, zal deze op een apart Reels-tabblad op je profiel staan, waar mensen de video's die je hebt gedeeld kunnen vinden. Als je ook deelt met jouw Instagram-feed, zal je rol verschijnen op je hoofdprofiel, hoewel je de optie hebt om deze te verwijderen.

Did you know?

Al een paar uur nadat Instagram Reels werd gelanceerd, werden nepviews te koop aangeboden.

Liever een publieke of privé-account?

Met Reels kan je delen met je volgers en word je ontdekt door de enorme, diverse Instagram-community op Explore.

Publieke account

 • Je kan je video delen in Explore, waar het de kans krijgt om ontdekt te worden door de grote Instagram-community;
 • Je kan je video delen met je volgers;
 • Wanneer je video een bepaald nummer, hashtag of effect deelt en er iemand op klikt kan deze ook verschijnen op speciale pagina’s.

Privéaccount

 • Reels volgt je privacy-instellingen op Instagram;
 • Je kan je video delen op je feed zodat alleen je volgers het kunnen zien;
 • Je volgers kunnen jouw originele audio niet gebruiken;
 • Je video kan niet gedeeld worden door je volgers.

Of je nu een publieke of privé-account hebt, je kan je video delen op je Story, met goede vrienden of in een direct bericht. Als je dit doet, wordt dit als een gewone Story gezien en zal het niet gedeeld worden met Reels in Explore. Het zal niet verschijnen op je profiel en zal verdwijnen na 24 uur.

Explore

Ontdek Reels in Explore, de nieuwe trend op Instagram. Een verticale selectie van video's op maat gemaakt voor jou. Als je een video leuk vindt, kan je deze gemakkelijk liken, commenten of delen met je vrienden. 

Je ziet ook een aantal rollen met een "Featured" label. Als je video in Explore is opgenomen, ontvang je een melding. Aanbevolen video's zijn een selectie van publieke video's die door Instagram zijn gekozen om je te helpen bij het ontdekken van originele inhoud.

Is Reels nu de nieuwe TikTok?

Reels geeft mensen een nieuwe manier om zich te ontdekken. Omdat Instagram langer bestaat en uiteraard meer gebruikers heeft dan TikTok is de kans heel groot dat Reels zal doorbreken als de nieuwe TikTok. 

Wil je meer informatie over Reels?