Drupal 7 wordt nog veel gebruikt op het web. Je vindt het in overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen, en het vormt de digitale ruggengraat voor veel bedrijven en non-profitorganisaties. Drupal 9 is rijk aan functies, maar veel organisaties vertrouwen nog steeds op Drupal 7.

Drupal 7 zal jaarlijks opnieuw geëvalueerd worden en de End Of Life van Drupal 7 is nu terug uitgesteld naar november 2023.

Waarom wordt de EOL van D7 uitgesteld?

De Drupal Project Lead (Dries Buytaert), de Drupal Association en de Drupal Security Working Group hebben het Drupal 7-ecosysteem sinds de vorige verlenging van de end-of-life in de gaten gehouden. Aangezien de meerderheid van alle sites in het Drupal-project nog steeds op Drupal 7 draait, hebben ze besloten dat er een behoefte is om extra ondersteuning te bieden aan de leden van de gemeenschap die deze versie nog gebruiken.

Tijdens deze ondersteuningsverlenging zal Drupal 7 beveiligingsupdates blijven ontvangen, met releases die zoals gebruikelijk op Drupal.org worden gepubliceerd en in de update beheerder beschikbaar zijn. De huidige end-of-life datum wordt geannuleerd en verlengd tot ten minste november 2023.

De Drupal Project Lead, de Drupal Security Working Group en de Drupal Association zullen regelmatig samenkomen om de toestand van Drupal 7 te evalueren op basis van een aantal nog vast te leggen criteria.

Nieuwe evaluatie in juli 2023

Tegen juli 2023 kondigen ze aan of ze de ondersteuning van de Drupal 7-gemeenschap met een jaar zullen verlengen. Enkele factoren die ze in overweging zullen nemen:

  • de ondersteuning van de gemeenschap
  • het gebruik van Drupal 7
  • de actieve Drupal 7-beheerders

De huidige ondersteuning wordt mogelijk gemaakt dankzij de vele Drupal 7-beheerders en bedrijven die betalen voor de ondersteuning van Drupal 7.

Opgepast! PHP 8 komt eraan. Dat zal er  voor zorgen dat een hoop modules niet meer ondersteund worden in Drupal 7 als ze niet ook geüpdatet worden.

Waarom beginnen met een migratie naar Drupal 9?

Toch zijn er goede redenen om over te schakelen naar Drupal 9. Ontdek ze in deze artikels.