Heb je nog een Drupal 8 site? Dringend tijd om te upgraden naar Drupal 9! Drupal 8 is immers al sinds november 2021 end of life.

We ontwikkelden bovendien een Drupal 8 checklist zodat wij in een paar klikken kunnen bepalen hoe makkelijk de update naar Drupal 9 kan gebeuren.  

Wil je je Drupal 8 website upgraden naar Drupal 9?

Antwoord op je vragen

Veelgestelde vragen bij de upgrade van Drupal 8 naar Drupal 9

Zal mijn Drupal 8 blijven werken?

Ja, maar er worden geen updates meer gepubliceerd. Die waarborgen de veiligheid en stabiliteit van je Drupal installatie. Een update is dus snel nodig. 

Ook na november 2021 zullen Drupal 8 website nog steeds blijven werken, echter zonder nieuwe updates waardoor het risico op een veiligheidslek groter zal zijn naarmate de tijd verstrijkt.

Waarom is Drupal 8 End-Of-Life?

Drupal 8 maakt gebruik van onderdelen van het Symfony 3 PHP framework. Symfony heeft aangekondigd  dat deze versie in november 2021 'end-of-life' is. Dit betekent dat er geen veiligheidsupdates worden gelanceerd voor Symfony 3. Drupal 9 zal gebruik maken van een recente versie van het Symfony PHP framework.

Wordt mijn website inhoud bewaard?

Ja, een upgrade van Drupal 8 naar Drupal 9 heeft een relatief kleine voetafdruk, je website blijft in vrijwel alle gevallen netjes behouden met dezelfde functionaliteiten.

Hoeveel kost een upgrade naar Drupal 9?

Elke website is anders, maar zoals gezegd is dat vergelijkbaar met een typische version upgrade. Er van uitgaande dat je website courante, Drupal 9 ready modules gebruikt loopt dat vlot. 

Audit 3

Wanneer we een upgrade uitvoeren, gaat dat ook altijd gepaard met persoonlijk klantencontact. Met concreet advies naar volgende stappen of eventuele specifieke opmerkingen. Zo kan je als klant goed begrijpen waar de noden en opportuniteiten liggen en beslis je natuurlijk zelf over de volgende stappen. 

Steven

Wil je graag praten over de upgrade van je Drupal 8 website? Neem contact op met de experts.

website

Een Drupal upgrade is ook een uitstekend moment om je af te vragen of je website wel oplevert wat je er van verwacht.

Je investeert tenslotte in je Drupal website omdat je er resultaten mee wil bereiken, en die zijn niet alleen afhankelijk van de technologie. Ook de strategie, gebruikerservaring en digitale marketing performantie zijn cruciaal.  Voor een full service website audit kan je bij ons terecht.

Digitale scan

Via een eerste digitale scan leggen we meteen de strategische pijnpunten van je digitale aanwezigheid bloot.

Expert UX review

We leggen de drempels bloot die je bezoekers ervaren, om je online conversie te verbeteren. 

Drupal audit

De Drupal audit wijst of uit je website technisch gezond, veilig en toekomstbestendig is.