Heb je nog een oudere Drupal website? Tijd om te upgraden ! Waarom? Wel, Drupal 7 is End Of Life op 5 januari 2025 en ook Drupal 8 en 9 zijn End Of Life. Dringend tijd dus.

Drupal 10 biedt ook tal van voordelen. Het is een modern, krachtig CMS systeem. Met een Drupal upgrade ben je zeker van een mooi toekomstperspectief.

Drupal 7 naar D10

Heb je nog een oude Drupal 7 website? Zeg dan hallo tegen een sneller, beter en efficiƫnter CMS systeem.

Drupal 8/9 naar D10

Upgraden naar Drupal 10 is makkelijker dan ooit tevoren.

Zodra je website bij ons in beheer en netjes up to date is, geniet je van onze professionele omkadering, waar proactief beheer en monitoring vanzelfsprekend is.

Via onze monitoring tools houden we je Drupal website in de gaten, onze SLA's zorgen er voor dat je Drupal website nooit meer een update mist
Jan Naessens
 / 
Service Level Manager
Jan Naessens

De Drupal upgrade tijdslijn

De manier waarop Drupal omgaat met zijn upgrade policy, is drastisch veranderd sinds Drupal 8. De eerste release van Drupal 9 is gepubliceerd op 3 juni 2020. Dat was meteen ook de laatst voorziene update van Drupal 8, die in november 2021 End Of Life was. Maar dit heeft een goede reden. Historisch gezien lagen major Drupal releases relatief ver uit elkaar, maar dat is sinds Drupal 8 niet langer het geval. De belangrijkste reden daarvoor is dat Drupal 8 (en ook D9 en verder) gebruikt maakt van het fantastische Symfony PHP framework, en dat Drupal er voor kiest om de versie van dit framework ook steeds up to date te houden. In het kort: wanneer Symfony zijn ondersteuning voor een oudere versie laat vallen, doet Drupal dit ook.

Did you know?

Drupal 10 al beschikbaar is? Net als de upgrade van drupal 8 naar drupal 9 is versie 10 opnieuw een update met een kleine voetafdruk. Het brengt ook nieuwe verbeteringen met zich mee, zoals duidelijkere interfaces en een rijkere pagina-edit ervaring.

Dus, wat betekent dit in een notendop?

Wel, Drupal is vandaag een heel goede keuze om een nieuw project mee te starten, omdat je zekerheid hebt over de vlotte upgrade mogelijkheden. De keuze voor een goede Drupal partner is daarin vandaag nog belangrijker dan vroeger, omdat je moet kunnen vertrouwen op een partij die de beste keuze maakt tussen Drupal modules, onderhoudbare code schrijft en die bovendien verzekert dat je website altijd up to date is. Er ligt in elk geval een mooie toekomst met Drupal 10 voor de boeg!

Stef De Waele

Wil je graag meer informatie over een upgrade naar Drupal 9? Laat het gerust weten en we geven je vakkundig advies.

Drupal audit

De Drupal audit wijst uit of je website technisch gezond, veilig en toekomstbestendig is. 

Expert UX review

We leggen de drempels bloot die je bezoekers ervaren, om je online conversie te verbeteren. 

De digitale scan

Via een eerste digitale scan leggen we meteen de strategische pijnpunten van je digitale aanwezigheid bloot.