Mathieu

2 juli 2021, de dag waarop ik uitgenodigd werd om bij Calibrate op gesprek te gaan voor een vacature die bij mij paste. En eigenlijk: de dag dat mijn professionele carrière écht startte!

Na een sollicitatieperiode van twee weken te doorlopen ging ik niet voor het gekende “Ik kwam. Ik zag. Ik overwon.” maar wel voor de versie “Ik kwam. Ik zag. Ik bleef.” want zo overtuigd was ik van de cultuur in het bedrijf.

Vier maanden later kan ik nog steeds met volle overtuiging zeggen dat Calibrate de mooiste start van mijn carrière was die ik kon hebben. Ik voel mij niet alleen goed begeleid maar ik merk ook dat er bij Calibrate rekening gehouden wordt met welke richting ik later uit wil.

"Na regen komt zonneschijn” of in mijn geval Calibrate

Soms loopt niet alles van een leien dakje in het leven, ook bij mij was dit het geval en na enkele maanden kreeg ik heimwee naar mijn React framework en begon ik te twijfelen aan Drupal. Het is dan ook niet altijd gemakkelijk om vanop de schoolbanken reeds te bepalen welke vorm je wilt geven aan je carrièrepad.

Van opleiding ben ik oorspronkelijk een Javascript developer, maar om mijn kennis te verbreden heb ik er op stage ook nog Drupal bijgenomen. Ik was onmiddellijk verkocht aan het CMS en wou er mij verder in verdiepen dus Calibrate leek geen onlogische weg om in te slaan.

Na een gesprek met onze coördinator Tom werd samen met mij beslist om als support developer aan de slag te gaan, want als puntje bij paaltje kwam begon ik te twijfelen door mijn gebrek aan kennis over Drupal. Support was de ideale uitkomst aangezien ik daar met verschillende aspecten van Drupal ontwikkeling in aanraking zou komen en daardoor sneller mijn ervaring zou kweken. Maar had ik het echt gewild was er ook de mogelijkheid om bij Codana, ons zusterbedrijf, aan de slag te gaan als React developer. 

Dit toont nogmaals de kracht van Calibrate als bedrijf dat meedenkt inzake het welzijn van haar werknemers en waar een match gezocht wordt naar waar je passie ligt en waarin je uitblinkt.

good vibes

Monday here we come!

Misschien heb je het ook al gehoord van familie of vrienden: “Oh nee het is alweer zondagavond, morgen een nieuwe werkweek die begint”. Zelf heb ik dit al zeer vaak gehoord, dus toen ik mijn carrière bij Calibrate begon had ik er zelf ook wat schrik voor. Niets was minder waar. 

Bij Calibrate wordt er zeer veel rekening gehouden met de noden en wensen van de werknemers om hen een zo aangenaam mogelijke werkdag te bezorgen, want het werk moet gedaan worden.

Maar als er op het einde van de werkdag activiteiten plaatsvinden als een CaliLAN (onze eigen LAN-party, cool toch?), een boardgames avond met pizza of sport en airsoftdagen, dan kom je toch met plezier werken?

Heb jij ook zin om part of the Cali team te zijn?