Lighthouse purple

Buzz buzz buzz!

Buzzwords zijn schering en inslag wanneer je in digitale marketing werkt. Ze worden zo vaak gebruikt, dat zelfs de mensen die ze gebruiken, soms niet volledig begrijpen wat ze betekenen. Ook leiden buzzwords vaak de aandacht af van wat de werkelijke intentie is.

Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat deze woorden betekenen, en hoe je ze praktisch kan gebruiken om verschil te maken in jouw volgende digital marketing conversatie. In dit artikel gaan we de buzz doorbreken. Let's go!

Algoritme

Het woord algoritme is de laatste jaren trending binnen verschillende contexten. Soms heeft men het over Google's zoekalgoritme, maar het kan ook gaan over de algoritmes die Social media kanalen hanteren, of zelfs over je eigen personalisatie-algoritmes.

Een algoritme is simpelweg een formule, of een aantal regeltjes, die bepalen welke content op welke manier getoond wordt aan welke doelgroep.

Google en Social Media zijn zowat de grootste digitale marketing platformen op de markt, dus een goede kennis van hun interne algoritmes helpt ons bij het kiezen van de juiste marketingstrategie.

Maar ook je eigen personalisatiestrategie baseert zich op een algoritme. En dat kan heel simpel zijn, of juist heel complex.

Een algoritme is een term die je dus in veel situaties gebruikt om "berekeningsmethode" of "oplossingslogica" te zeggen. Maar geef toe, algoritme klinkt veel beter. 

Robot automation

Machine learning

De term Machine learning is even populair als cryptocurrency ooit was. Het is een alternatieve manier van data verwerken met artificiële intelligentie, en wint erg veel aandeel binnen digitale marketing. We trainen een algoritme om grote hoeveelheden data te verwerken, om op die manier veel sneller conclusies te kunnen trekken. Machine learning impliceert dat je "machine" start met een bepaalde set instructies, maar dat die onderweg leert en zijn eigen instructies aanpast om beter, sneller of diepgaander te werken.

Omnichannel

Het buzzword omnichannel gaat al jaren mee, nochtans duikt het elk jaar opnieuw op in artikels als dit. Het is en blijft super relevant binnen digitale marketing, maar we merken nog te vaak dat het als een hol begrip beschouwd wordt. Om het te begrijpen, splitsen we het woord simpelweg op:

  • Omni: alle, alles een omnivoor = wie alles eet;
  • Channel/kanaal: middel om ergens iets te brengen of af te zetten.
    we kunnen het product langs de volgende kanalen verkopen: via internet, in winkels en op de markt.

Combineer beide woorden, met jouw beeld over marketing, en je begrijpt het plaatje... Omnichannel is simpelweg het hele proces waarbij marketing op een uniforme manier via verschillende kanalen toegepast wordt om zijn doel te bereiken.

Business presentation

Customer journey

Met customer journey  bedoelen we alle raakpunten die een potentiële klant heeft met jouw bedrijf, alvorens een online conversie aan te gaan.

Door via verschillende kanalen met jou in contact te komen, vormt je potentiële klant een beeld over je product of dienst. Dat beeld zal bepalend zijn bij zijn uiteindelijke beslissing.

Er zijn zoveel verschillende raakpunten (social media, de bedrijfswebsite, nieuwsbrief, klanten reviews, influencers, ...) dat een goede customer journey het verschil kan maken tussen de keuze voor jouw bedrijf, of de concurrentie.

Customer-Centric

Het simpele feit dat een buzzword als Customer-centric blijft bestaan, toont aan dat daar nog steeds moeilijkheden zijn. Het klinkt heel logisch dat jouw product of dienst klantgericht moet zijn. Het is nochtans voor de hand liggend: redeneer vanuit het standpunt van je doelgroep; bij het bedenken van een digitale strategie, ontwerpen van een digitaal product en het ontwikkelen ervan. 

Het is belangrijk om te begrijpen hoe jouw klant denkt, en de juiste prioriteiten te leggen om daar klantgericht op in te spelen.

Een goed customer-centric analysetraject produceert de nodige inzichten en cijfers om je marketingstrategie daar op af te stellen.

Vernieuw je groeistrategie

Brengt je marketingstrategie op wat je wil? Is het tijd om eens stil te staan bij je digitale strategie en een aantal zaken onder de loep te nemen?

We helpen je graag met een concrete digitale scan om jouw marketingaanpak beter voor jou te laten werken.