Het Departement Cultuur, Jeugd en Media is een departement van de Vlaamse overheid ontstaan in 2006 door de BBB-hervorming. Het Beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media bevat naast dit departement ook het Agentschap Sport Vlaanderen en de Vlaamse Regulator voor de Media.

breadcrumb

Gebruiksvriendelijke interface

In samenwerking met Cronos Public services en het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) van de Vlaamse Overheid integreerden we een aantal bestaande websites in een nieuw centraal platform met Drupal 9. Een grote focus werd hierbij gelegd op het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke interface waar beheerders vlot inhoudstypes implementeren of wijzigen. 

Bovendien omvatte de scope ook enkele interessante implementaties waaronder een fotocarrousel, een broodkruimelnavigatie, revisies, pop-ups en een agendamodule. 

subsidiewijzer

Maatwerk voor DCJM: Subsidiewijzer

De basissite werd voorzien van een subsidiewijzer, inclusief een enigszins beperkte, maar volledig functionele versie op de homepage. Deze versie toonde bijvoorbeeld geen voortgang of een aantal mogelijke subsidies. De basis van de wijzer is conform de, door DCJM geaccordeerde, wireframes en designs van Monkeyshot. 
 

Een nieuwsbrief

Naast de nieuwe website faciliteerden we enerzijds het versturen van nieuwsbrieven met Mailchimp en anderzijds het publiceren van Drupal formulieren. De collega's van DCJM kunnen deze formulieren eenvoudig aanmaken voor de evenementen die ze organiseren of om informatie te ontvangen van hun websitebezoekers. Verder beschikt DCJM via Google Analytics over bezoekersgegevens die worden bewaard.  
 

multisite

Drupal multisite aanpak

Zoals eerder aangehaald integreren we voor DCJM een aantal bestaande websites in een nieuw centraal platform. Het opzetten van een multisite-installatie is complexer dan het opzetten van een enkele Drupal-installatie. DCJM klopt hiervoor aan bij onze Drupal developers met de juiste expertise. Het opzetten van een Drupal multisite kan een goed idee zijn in de verschillende situaties. Als je niet zeker bent of een multisite-installatie geschikt is voor jouw specifieke situatie, kun je het beste overleggen met een ervaren Drupal ontwikkelaar.

laptopmob

Did you know?

Wij leggen steeds de nadruk op de relatie tussen ons en onze klanten. Wij streven naar een open communicatie waar transparante afspraken gelden om zo een lange en vruchtbare samenwerking te starten en dit voor al onze projecten. Op die manier kunnen wij ons uniek positioneren in de markt: een diepgaande expertise gecombineerd met flexibiliteit en een no-nonsense aanpak.  

Om die eerlijke, rechttoe-rechtaan aanpak mogelijk te maken, kozen we voor een mix tussen de klassieke waterval methode en de Scrum methodologie. In de fases voor ontwikkeling werkten we in een duidelijke structuur met vooraf vastgelegde workshops. Vanaf de ontwikkeling werd gestart, werkten we in Scrum Sprints. Deze aanpak liet ook toe om iteratief verbetering aan te brengen. Tijdens dit proces hebben we DCJM continu begeleid en denken we voortdurend mee met de klant om optimaal gebruik te maken van tijd en budget. 

Heb je nood aan een professionele Drupal partner?