Protime werd opgericht in 1995 en is vandaag Europees marktleider in tijdregistratie en personeelsplanning.  

Hun oplossingen worden in 40 landen gebruikt. Ze hebben kantoren in Mechelen (BE), Namen (BE), Parijs (FR) en Waddinxveen (NL), en denken al opnieuw aan uitbreiding. Vandaag, begin 2023, tellen ze al meer dan 400 Protimers. 

Uitdagingen

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ook voor Protime was dat het geval. De uitdagingen waar ze online op botsten waren uiteindelijk te herleiden naar 1 punt: een verouderde website die nog op Drupal 7 draaide.

  • We besloten om te updaten van Drupal 7 naar Drupal 9.
  • Deze update had ook een tweede doel: de conversieratio en leadgeneration laten toenemen.
  • Bovendien was de back-end van de website gebruiksonvriendelijk waardoor contentcreatie, redactie en algemeen websitebeheer een te hoge drempel bleek te zijn voor de marketingmedewerkers. Die drempel moest eerst verlaagd worden voordat het team degelijke online marketing kan uitvoeren. 

Van Drupal 7 naar Drupal 9: meer dan een update

Het project betekende voor Protime meer dan gewoon een update van Drupal 7 naar Drupal 9. Een vooronderzoek ging de ontwikkeling vooraf. Daar zorgden onze collega’s bij UXMen voor.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe site zijn we gestart vanuit ons Drupal 9 install profile.

Oplossingen

Het grootste deel van de content wou Protime bij deze rebuild volledig opnieuw onder handen nemen en finetunen, maar de oude nieuws- en blogberichten werden door middel van een migratie overgenomen van de oude Drupal 7-site naar de nieuwe Drupal 9-website. De bijbehorende afbeeldingen werden daarbij geïmporteerd als media, en maken zo deel uit van de mediabibliotheek van de website. Voor deze migratie schreven we custom-made scripts. Zo ontzorgden we Protime op elk vlak en migreerden we de nodige content volledig automatisch.

Op de groei ontwikkeld: meertaligheid op de website

Gezien Protime verschillende kantoren heeft in Europa, moet alle informatie in meerdere talen beschikbaar zijn. In Drupal is het mogelijk om elke pagina een eigen vertaling mee te geven en zelfs een onderscheid per land. Dat maakt de content ook dynamisch: op de Belgische site zie je bijvoorbeeld een foto van het MAS in Antwerpen terwijl op de Nederlandse variant het team pronkt voor een brug in Waddinxveen.

Gebruiksvriendelijkheid en leadgeneration

Ook de search kreeg een upgrade met een autocomplete, search suggestions, en een overzicht van veel gezochte termen. Hierdoor vinden de bezoekers van Protime sneller terug wat ze precies zoeken en hoeven ze niet nodeloos tijd te verdoen. Dat past ook meteen in de missie van Protime: grip krijgen op tijd. 
Daarnaast maakt Protime ook gebruik van Pardot. Pardot is een B2B marketing automation pakket en maakt deel uit van Salesforce. Met deze tool kunnen de marketingteams van Protime leads genereren die door sales verder worden opgevolgd. Aan de basis hiervan liggen de formulieren op de website. Hiervoor hebben we nieuwe templates voorzien in Pardot, en een oplossing om deze makkelijk toe te voegen aan de website.

Als software bedrijf is digitale performantie een heel belangrijk onderdeel van ons werk. Dit straalt zich ook af in onze keuze voor Calibrate; hun gestructureerde aanpak en open communicatie zijn voor ons een grote troef in onze duurzame relatie.
Caroline Brusselaers
Protime

Resultaten

Wat begon als een typisch Drupal 7 naar 9 verhaal, eindigde in een een nieuwe website die mag gezien worden. Een up-to-date site, geoptimaliseerd voor UX en bovendien eenvoudig te onderhouden door het marketingteam. Nieuwe landingspagina’s, blogs- en nieuwsberichten worden bliksemsnel geplaatst op de site waardoor het team de vinger aan de pols houdt en leads blijft genereren. Ontdek de nieuwe website op protime.eu.

Om de marketeers verder te ondersteunen zetten onze collega’s van Ambitious een co-marketingtraject op met een data-analyse en onderzoekstraject. Want een website kan altijd performanter.

En na 9 komt 10. Binnenkort bekijken we samen met Protime hoe we de vele voordelen van Drupal 10 kunnen implementeren. Nu al benieuwd wat Drupal 10 voor jou kan betekenen?