Web Content Management is meer en meer gericht op marketeers en marketing teams. Time to market is belangrijk. De sleutel tot succes is hoe soepel je kan omgaan met de inhoud en layout van je website en hoe snel je er in slaagt om inhoud te publiceren.

Calibrate ontwikkelde in Drupal een aantal gebruiksvriendelijke tools die marketeers toelaat om op een foutloze manier, zonder technische kennis, toch mooie pagina layouts te maken en sneller en efficiënter te werken.

Dat doen we als onderdeel van het Digital Experience Platform met Drupal

Editeren via de zijbalk

Beheerinterface op maat

Je wil je medewerkers natuurlijk geen straaljager cockpit voorschotelen om de website te beheren. De eerste stap naar een goede werkmethode is een beheerinterface die duidelijk en intuïtief is. 

Via een simpele, duidelijke admin sidebar, krijg je als beheerder te zien welke acties nodig zijn voor een specifiek pagina. Zo zie je snel en duidelijk of een pagina vertaling nodig heeft, nog via de SEO specialist moet passeren enzovoort. 

Pagina's aanpassen in de frontend

Calibrate maakt het mogelijk om je pagina's te beheren via de pagina zelf. Zo pas je de inhoud en layout van je pagina aan terwijl je de pagina bekijkt. Dat maakt het een pak makkelijker en duidelijker om snel aanpassingen te doen en meteen het effect van je aanpassingen te zien.

Frontend editing screenshot

Snel pagina mooie pagina layouts maken

Door het combineren van mooie, opgemaakte en dynamische layout blokken kan je in geen tijd een perfecte webpagina aanmaken. Het systeem werkt samen met het gekende Paragraphs systeem in Drupal.

Door het combineren van deze blokken bereikt een beheerder zonder enige vorm van technische kennis binnen enkele minuten een resultaat dat anders alleen weg gelegd is voor een software ontwikkelaar. Dit betekent een kostenbesparing en geeft meer mogelijkheden voor het team dat de website beheert. 

Paragraaf browser

Herbruikbare content blokken

We voorzien voor content websites een aantal verschillende inhoud-blokken die kunnen gecombineerd worden. Voor e-commerce websites of andere specifieke doeleinden worden vaak ook andere blokken ontworpen. Het ontwerpen van een nieuw blokje is simpel en budgetvriendelijk.

​De combinatie van deze blokken maakt pagina opmaak kinderspel, zonder dat daar kennis van HTML en CSS voor nodig is. Het zorgt bovendien voor een consistente layout, die er steeds professioneel en overzichtelijk uit ziet, en maakt fouten in de layout bijna onmogelijk.

Bij het design van de websites gaan we met een inspirerende layout te werk. Onze aanpak zorgt er voor dat content beheerders steeds in deze inspirerende layout gaan werken terwijl er geen afwijkingen mogelijk zijn op het design. 

Bijkomende voordelen

Deze manier van werken is niet alleen veel gebruiksvriendelijker, maar zet ook functionaliteit beschikbaar die anders moeilijker wordt gemaakt voor content bijdragers, wanneer er gewerkt wordt met een standaard WYSIWYG editor. Door het werken met deze blokken zal het embedden van fotoalbums bijvoorbeeld mogelijk zijn op alle content types die deze functionaliteit gebruiken. 

De huisstijl van uw bedrijf wordt ook gewaarborgd, omdat alle styling inherent is aan elke blok en er geen tussenkomst meer nodig is van een ontwikkelaar of een andere persoon. 

Graag een demo?

We tonen je met veel trots en plezier een mooie demo van het systeem. Boek hier je demo moment!

embed