ECA is een no-code oplossing die je in staat stelt om je Drupal-site te orkestreren. Geïntegreerd met grafische gebruikersinterfaces zoals BPMN.iO, Camunda, ECA Classic Modeller of andere mogelijke toekomstige modellers, is ECA een robust systeem voor het bouwen van voorwaardelijk getriggerde actie-sets.
ECA wordt getriggerd voor elk Drupal-event. Het valideert deze events tegen event-condition-action modellen en verwerkt alle modellen voor de huidige gebeurtenis. ECA-modellen worden opgeslagen in config, zodat ze kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd via de admin UI of Drush.
Wil je meer lezen over ECA, check zeker de ECA gids.Er staat heel wat interessante informatie, alsook een library met downloadbare ECA-modellen en videotutorials.
https://ecaguide.org/
ECA is momenteel geïntegreerd met de volgende modellers:
- BPMN.iO: JavaScript-gebaseerde implementatie voor het bouwen van modellen als tweedimensionale diagrammen, geïntegreerd in de Drupal admin UI
- Camunda: gebruiksvriendelijke desktopcliënt voor het ontwerpen en implementeren van geautomatiseerde processen
- ECA Classic Modeller: "low-level" modelleringsgereedschap met gebruik van Drupal core's form API
Met ECA kan je dus heel wat zaken samenstellen waar tot op heden modules voor gemaakt werden.
Een voorbeeldje:
"Na het inloggen, als ik een bepaalde rol heb, wil ik dat users geredirect worden naar een bepaald dashboard. "
Hiervoor bestaan modules die dit doen (bijvoorbeeld redirect_after_login of user_redirect of login_destination) die op heel wat sites (deze 3 modules alleen al op 48000+ sites) gebruikt worden.
We zien op veel plaatsen dat developers dit custom bouwen.
De nood hiervoor vervalt volledig met ECA. De funcionaliteiten in deze modules of custom code kan ook op een no-code manier met ECA geimplementeerd worden.
Een voorbeeld flow na login op ECA (deze flow doet de de login redirect en nog veel meer, check het schema).
https://www.drupal.org/project/eca