Drupalcon Europe, het jaarlijkse Drupal evenement waar de hele Drupal community naar uitkijkt. Wij waren er bij!

skyline

We komen van over heel Europa en ver daarbuiten samen, om 4 dagen bij te leren over het Drupal ecosysteem. Het is geen puur technisch evenement, naast de technische tracks zijn er ook tracks over project management, bussiness strategie, industry en clients, being human en community. Kortom, iedereen die een warm hart heeft voor Drupal leert bij over de topics die voor hen belangrijk zijn. 

Naast het volgen van sessies, bestaat een groot deel van Drupalcon vibe uit ontmoetingen met andere mensen. Veelal gebeurd dit in spint rooms, waar we samen openstaande zaken in Drupal’s issue queue onder handen nemen. En natuurlijk op, rond, en naast het event. Bij social gatherings, op restaurant of café, of door deel te nemen aan de jaarlijkse Drupalcon quiz. 

Drupal community

Het succes van de Drupal community zit voor een deel in de warme sfeer op de verschillende Drupal events. Onder het motto “come for the code, stay for the community” wordt op Cons, Camps, meetups, user groups, ...  iedereen warm onthaalt, op een persoonlijke manier met oog voor ieders identiteit. 

Tijdens DrupalCon Europe 2021 heeft de Drupal community voor het eerst een experiment gedaan met hybride events. Het grote event was nog steeds online, waar alle sessies gestreamed werden, maar er waren 2 van de 4 dagen waar er ook lokale evenementen in-person bijeen kwamen. Dit was het geval in Gent, voor Drupal België, een event in Rotterdam voor DrupalJam, in Kiev Ukraine, Duitsland en ook in Zurich, Zwitserland.  

drupalcon

Drupal-vrienden

Deze setup was verschillend voor woensdag en donderdag, waarbij er op woensdag in de voormiddag geen sessies waren, maar vooral een sociaal moment en in de namiddag konden er gestreamde sessies bijgewoond worden. Op woensdag-avond waren er ook al 2 social events gepland, een etentje en daarna nog een drankje. 

Het gekke hier is dat voor enkele van ons dit het eerste contact met een restaurant was sinds de start van de pandemie, om dit met drupal-vrienden te kunnen was een enorm speciale ervaring. 

Fysieke keynotes

Op donderdag waren er in de voormiddag ook gestreamde sessies met daarna nog 2 echte keynote sprekers.

We zagen Ruth Cheesly spreken over Mautic, mautic's community structuren en hoe deze toch wel erg lijken op hoe Drupal met z'n working groups omgaat. Er was bitter weinig te zien over mautic als softwareproduct zelf, maar daarvoor is er binnenkort nog Mautic Conference Europe 2021.

Ook Baddy kwam IRL spreken, in dit geval een sessie over de Drupal Association en hoe de structuren daarvan werken en wat ze allemaal doen, we leerden er onder andere over het werk dat ze doen om gitlab te integreren, maar ook over hoe de board structuren werkten.

mautic

Mautic meetup

Na de 2 dagen Drupal was er ook nog een mautic meetup voorzien, waar we natuurlijk niet konden ontbreken, al was het maar voor het drankje achteraf, want hoewel het voor een eerste Drupal event nogal schoorvoetend begon zijn we toch snel terug gevallen op het vertrouwde warme gevoel van de Community. 

Onze Drupal vacatures 🔥

Een Drupal job? Klinkt je niet bekend in de oren?
Nochtans één van de top jobs in de webwereld! Ontdek waarom!