
Liam Roels
Uiteraard! Heel veel is mogelijk in een Drupal website, alles is te customizen. Dat weten we uit eigen ervaring. Je kan er alle kanten mee op.
Maar niet iedereen kan dit zomaar, je dient een Drupal expert te zijn of zelfs een Drupal Commerce expert om ermee aan de slag te kunnen. Met software waarmee we alles op maat maken, kan je niet gewoon zelf van start gaan, daarom helpen wij jou uiteraard graag verder!
Drupal Commerce is een webshop framework binnen Drupal. Dit framework biedt bouwblokken aan om een commerce oplossing te bouwen, volledig op maat van de noden en wensen van onze klanten.
Dit doen we door Drupal “entities” te gebruiken als producten. Deze producten kunnen variaties en eigenschappen hebben. Net zoals je in een CMS aan de slag kan met andere inhoud, zal je nu producten kunnen gebruiken als web content. Dat maakt Drupal Commerce zo krachtig: de mogelijkheid om op alle manieren aan product marketing te doen.
De Commerce inkanteling in Drupal 7 heet Commerce 1, deze had veel standaard modules. Bij de webshops in Drupal 8, 9 of 10 wordt commerce 2 gebruikt. Dit is een totaal nieuw webshop platform. Daar komen voortdurend nieuwe functionaliteiten bij. Commerce 2 is zeer krachtig, het is architecturaal zo gebouwd dat het makkelijk is om volledig op bedrijfsprocessen en flow af te stemmen.
Een Drupal Commerce webshop kan perfect ingebouwd worden in bestaande Drupal websites. We bouwen dus op dezelfde basis. Als je vandaag al met Drupal werkt, is het een grote plus aangezien je het al gewend bent en in hetzelfde systeem kan verder werken. “Als je al met Drupal kan werken dan kan je dat met Drupal Commerce zeker!“, ben je al klant bij ons of werk je vandaag al met Drupal? Laat het ons dan nu weten !
Stef, onze lead developer, geeft nog een zeer interessante tip waarom jij als marketeer of communicatie verantwoordelijke zou moeten kiezen voor een Drupal webshop:
“Wens je één geïntegreerd platform waar e-commerce een deel van uitmaakt, waar je een volledig marketing automation suite geïntegreerd hebt en de integratie wil verderzetten met een e-commerce? Dan is Drupal commerce de beste keuze!
Op deze manier kan je samen met je marketing- en communicatieafdeling aan de slag om de mogelijkheden van Drupal Commerce te integreren in je marketing automation platform.”
Er is eigenlijk geen verschil, je start altijd van een Drupal website. Hierop sluit je dan modules aan zodoende e-commerce kan ingekanteld worden. Je breidt weliswaar eigenlijk je bestaande CMS uit via die modules naar een Drupal Commerce.
Dat wil ook zeggen dat als je een webshop wenst, je eigenlijk ineens ook een CMS hebt. Hierdoor is Drupal Commerce zo interessant voor jou als communicatie of marketingmanager aangezien je door contentcreatie en strategie je producten kan tonen in een gecentraliseerd platform. De conversie/ transactie vindt plaats door de contentstrategie die jullie hanteren zodoende jullie website bezoekers op een logische manier worden begeleid in hun journey tot een aankoop. Hierin maken we dus het verschil indien je bijvoorbeeld te werk gaat met een Magento, daar is het CMS-luik veel beperkter.
Hieronder geven onze experten kort antwoord op enkele van jouw prangende vragen:
Als je een betaling wilt doen, gaan we integreren met een payment provider, zoals Mollie. Wij zijn Mollie partner, en grote fan. Maar het is mogelijk om met eender welke online betaalplatformen te koppelen.
Dit hangt uiteraard vanaf welke soort betalingen je wenst dat je bezoekers kunnen doen. Vaak merken we uit onze huidige use cases dat Mollie de voorkeur geniet om dat er veel betaalmethodes mogelijk zijn.
Ja. Het zou net een heel groot voordeel zijn om te kiezen voor een Drupal Commerce als je aan marketing automation doet en/of aan personalisatie werkt. Op deze manier kan je specifieke producten pushen naar de eindgebruiker afhankelijk van zijn surfgedrag dat je gaat catalogeren in segmenten. Lees hier meer over op onze DXP pagina.
Uiteraard! Als je ingelogd bent, kan je je bestelstatus raadplegen en bijsturen.
Ook hier is Drupal Commerce sterk in maatwerk. Zo kunnen we het bijvoorbeeld mogelijk maken dat bestellingen moeten goedgekeurd worden door beheerders. Dat doen we bijvoorbeeld bij Cyclobility, een online leaseplatform voor fietsen.
Hier hanteren we hetzelfde principe als met de betalingen. In België wordt vaak de connectie met Bpost opgezet. Maar uiteraard is alweer alles mogelijk.
Ja, bij een van onze klanten (OKV) hebben we dit mogelijk gemaakt zodat de opvolging van leden eenvoudig was. Daarnaast is er ook een “recurring” payment module voorzien in Drupal Commerce zelf.
Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk met jou contact op!