Calibrate begeleidt lokale besturen bij het ontwikkelen van hun website. Een sterke ervaring voor de burger en combinatie met E-loket staat daarbij voorop. 

Op maat

We bouwen een oplossing op maat, maar op basis van best practices en veel gebruikte principes in websites voor openbare besturen. Met het grote voordeel dat enkel jouw modules geüpdatet worden (niet zoals in een SAAS model).

De burger eerst

We ontwerpen de gebruikersinterfaces met de burger in gedachten. Je volledige doelgroep moet de website vlot kunnen gebruiken, en dat geldt ook voor mensen met minder digitale bagage.

Veilig en stabiel

De data van je bezoekers wordt veilig behandeld, in lijn met de GDPR verordening. We zorgen voor een solide platform dat grondig is getest.

Device laptop UI

Gericht op de toptaken

Uit onze ervaring weten we wat de voornaamste behoeften zijn van je bezoekers. Zo wordt er veel aandacht besteed aan openingsuren voor specifieke diensten zoals containerpark en publieke loketten. Via een slim kalendersysteem worden deze data netjes en centraal beheerd.

Dat is uiteraard maar één voorbeeld van een specifieke toepassing? Meer weten?

Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel is de poort tot alle officiële gegevens en documenten van een inwoner bij de Vlaamse/Federale Overheid. Via verschillende authenticatiemogelijkheden (itsme®, eID lezer, SMS, …)  kan de gebruiker inloggen op dit portaal.

Via het toegangs- en gebruikersbeheer ACM/IDM die de Vlaamse Overheid gebruikt, is er een mogelijkheid tot het implementeren van een single sign-on.

ReadSpeaker

ReadSpeaker zet teksten automatisch om in spraak zodanig dat webpagina's worden voorgelezen. Deze voorleeshulp maakt de website gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor mensen met een beperking.

UiT in Vlaanderen

UiT in Vlaanderen is de agenda voor cultuur en vrije tijd in Vlaanderen en Brussel. Organisatoren en stadsdiensten voeren hun activiteiten rechtstreeks en éénmalig in op de UiTdatabank en wordt in de website geïmplementeerd als activiteitenkalender.

Zoeken op website

Krachtige zoekfunctie

Door middel van een algemene zoekfunctie kan een
gebruiker op een snelle en gebruiksvriendelijke manier
doorheen de website zoeken. Aan de hand van een automatische suggestielijst vindt de bezoeker snel de informatie waar hij naar op zoek is.

Externe koppelingen

Calibrate biedt de mogelijkheid om jouw Drupal website te koppelen met een extern systeem via API's of externe link zoals Omnitracker, Flexmail, Mollie, Geopunt, MediaHaven, SharePoint, Dynamics, Green Valley, JCC Software, ...

Jouw Drupal website koppelen met een extern systeem?

MailChimp

MailChimp is een gebruiksvriendelijke tool om nieuwsbrieven op te stellen en te versturen. Via de MailChimp koppeling is het mogelijk dat een bezoeker zichzelf inschrijft op de MailChimp nieuwsbrief van de gemeente.

surrounded by experts

Gebruikersgemak voor redactieteam

Bij het ontwikkelen van de website wordt er veel aandacht besteed aan het vereenvoudigen van het gebruiksgemak voor de websitebeheerder. Dankzij op maat gemaakte tools kunnen we heel wat werk voor de editors automatiseren en vereenvoudigen.

Sint-Truiden Openingsuren

Diensten & Openingsuren

De website van een stad of gemeente is de plaats bij uitstek voor het centraliseren van alle diensten en openingsuren.

De door Calibrate ontwikkelde tool maakt het de webredacteur mogelijk om openingsuren en sluitingskalender in te stellen bij een dienst.

Het is mogelijk één sluitingskalender te definiëren en deze te koppelen aan één of meerdere diensten. Dat bespaart de editor heel wat werk én zorgt ervoor dat alle openingsuren altijd up-to-date zijn.

Did you know?

Weet dat we verschillende lokale besturen en specifiek OCMW's verder helpen met de burgers op de hoogte te brengen van hun rechten. Stad Kortrijk, Wervik en Blankenberge waren je al voor!

Calibrate DXP

Makkelijk te beheren

We gebruiken het Drupal CMS, dat toelaat aan medewerkers van je stad of gemeente, om de website makkelijk te beheren. Het aanmaken van pagina, beheren van menu's, openingsuren... is kinderspel.

Meer weten over Drupal?

Boek je demo

Graag een demo van de mogelijkheden? We komen graag bij je langs om het Drupal platform voor gemeenten en steden toe te lichten.

embed