Je denkt aan een gloednieuwe website voor je organisatie, maar je wilt niet opnieuw van nul af aan een website bouwen. Zit jij als marketeer al met de handen in het haar? De oplossing is zeer eenvoudig: draait je website nu al op Drupal 8 of 9, dan moet je niet opnieuw beginnen. Kies je ervoor om met een nieuwe webpartner in zee te gaan? Dan neemt die simpelweg het beheer van je huidige website over. Op die fundamenten renoveert de developer jouw site. Hieronder geven we graag mee hoe dit in zijn werk gaat en wat een overname inhoudt. 

Overname project

Het verschil tussen een nieuwe website en een overname: kost en proces

Het voordeel van een overname is dat je geen “rustperiode” hebt waarin een nieuwe site ontwikkeld wordt en je geen onnodige investeringen dient te doen in een platform dat niet meer up-to-date is.  

Omdat je vandaag al over een Drupal 8 of 9 website beschikt, hoef je eigenlijk nooit meer te investeren in de bouw van een volledig nieuwe website. Dit is voor jullie als organisatie een interessantere investering. Want, wees eerlijk, een nieuwe website is steeds een grote hap uit het jaarbudget en vraagt de nodige tijd, zowel aan interne als externe krachten.

De enige voorwaarde is dat je platform in optimale staat is om op verder te bouwen. We brengen de technische achterstand in kaart en maken een upgrade-plan. Zo kunnen we in fase optimaliseren. Dat maakt een verschil in je budgetbesteding bij onderhoud. Met als grote voordeel dat je die investering over een veel langere periode kan verspreiden.

We starten eerst met een audit op jullie huidige platform. Wil je weten wat we onderzoeken?

Update je Drupal technologie en functies: van Drupal paragraphs naar layout builder

Denk je aan een nieuwe website omdat je makkelijker inhoud wil maken en publiceren?

Drupal layout builder doet nét dat. Layout builder is een drag en drop content editor die beheerders toelaat om content te schrijven vanuit de front-end van de website. Door deze upgrade zorgen we ervoor dat je efficiënter je pagina’s kunt opbouwen.  
 
Met layout builder voeg je makkelijk verschillende secties toevoegen aan een pagina. Je kan binnen een sectie visuele elementen kiezen uit een componentenbibliotheek, die je vrij toevoegt. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je met minder componenten een flexibeler resultaat boekt. Win-Win!

Nieuwe front-end of theme voor je website

Vaak krijgen we de vraag: “We hebben een volledig nieuwe huisstijl, daar hoort toch een nieuwe website bij?". Niets is minder waar! Door je huidige website in een volledig nieuw jasje te steken, oogt hij naar de buitenwereld als een nieuw platform.

Goed om weten: er zijn verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken.  

Waarom heeft je Drupal website onderhoud en support nodig?

Aangezien we nu met Drupal steeds kunnen verder bouwen, dient je platform ten alle tijden up to date te zijn. Zo is je platform steeds klaar voor innovatie.  Ontdek onze support verlening voor je Drupal onderhoud en support.

Website optimaliseren na overname

Hieronder geven we enkele optimalisaties mee die perfect mogelijk zijn om uit te voeren op jouw platform. 

Zoekfunctie optimaliseren

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze zoekfunctie gebruiksvriendelijker wordt en betere zoekresultaten geeft? 

Optimaliseren voor mobiel

Je website wordt waarschijnlijk vaker bezocht met een smartphone dan een desktop. Laten we er dan ook samen voor zorgen dat je website optimaal ervaren wordt op alle toestellen.

 

Nieuwe functies toevoegen

Doordat je in het verleden hebt gekozen voor Drupal zal je platform steeds schaalbaar zijn om nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Een website is een marketingtool. Daarom is het vaak aangewezen om een marketing automation zoals Active campaign of Mautic te implementeren. Blijkt dat jij, ondanks je FAQ-pagina, toch vaak wordt overspoelt met vragen, dan kan het nuttig zijn om een chatbot of chatbox te installeren op je website. 

Optimaliseren en innoveren

Wil je jouw platform naar een hoger niveau tillen om te meten of jullie KPI’s worden behaald? Dan is het aangewezen om aan de slag te gaan met analytics. Om dubbel werk te voorkomen is het handig om je CRM te integreren met je website. Zo volg je nieuwe leads beter op en vereenvoudig je je customer relation management. Wil jij dat na de overname vooral gepersonaliseerde gebruikerservaringen centraal staan? Dan heb je een DXP nodig! 

Did you know?

Wil je dat we je helpen om je huidige website een upgrade te geven?

Laten we samenzitten en luisteren naar jullie wensen om je website te innoveren. Op basis van een eerste kennismaking starten we vervolgens met een audit van je platform.

Met die resultaten ontdekken we hoe jullie platform opnieuw volledig aan de noden van de gebruiker kan voldoen. Na goedkeuring starten we met de overname van jullie platform door eerst alle modules terug up-to-date te zetten. Dat maakt het mogelijk om een redesign of eventuele nieuwe functies toe te voegen. Bovendien denken we ook strategisch en op marketingvlak met jullie mee om tot een succesvol eindresultaat te komen.

Relevante artikels: